Om mig/Utställningar

Have always been interested in dolls, 2009 I started to make my own charcters in SuperSculpey. I Have a special interest in peoples faces and love to make old peoples faces. Lately I have mostly made dolls out of wool, ecological dolls! I don't find it harder to make sculptures in wool than in clay. Wool is a natural material and it is just more pleasurable to work with. Of course the result is a bit different but l love the wool...the texture, the smell yes everything about it.

My first exhibition was in Mora Kulturhus 2011, after being encouraged by a dear friend. After that it has been a few craft exhibitions and local events.

 

Har alltid varit intresserad av dockor, i mitten på 90-talet gick jag kurser i tillverkning av porslinsdockor, mycket trevligt och lärorikt, men jag kände att jag ville skapa mina egna karaktärer. Tiden gick och i slutet på 2009 började jag treva mig fram, har testat flera olika material och konstruktioner, med varje docka har jag lärt något nytt. Har nu gjort mer än 150 olika karaktärer och den ena efter den andra fortsätter att "bli till" Ser ofta ansikten och karaktärer, (det kan vara i affären, på TV eller på andra ställen jag träffar folk) som jag får lust att skapa en dockkaraktär av. Har speciell förkärlek för äldre människor med mycket livserfarenhet som återspeglas i deras ansikten och korpulenta herrar, fråga mig inte varför, det bara är så.

På senare tid har jag också börjat skulptera dockor i 100% ull, ekologiska dockor! Det är inte svårare att skulptera i ull än i lera. Även deras kläder görs i enbart naturmaterial..........

Min första utställning var på Kulturhuset i Mora 2011, efter uppmuntran av en väninna. Samma väninna fick även med mig på Lisselbyutställningen i Mora Augusti 2011. Sen har det blivit ett par hantverksmässor i Borlänge och hantverksdagar i Siljansfors, samt ett par gånger på Moraaftonen på Zorns gammelgård. Nu 2015 kan jag även lägga till Borgholms slott som ett utställningsevent. 2016 års event var Fårfesten i Kil i början på Mars och Fårets dagar på Borgholms slott Öland i början av Oktober.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)